Divoši vyjeli na scénu s přepracovanou Popelkou

Divadelní soubor DIVOCH ze Stříbra (zkratka DIVadelní OCHotníci) nacvičil novou pohádku O Popelce a ztraceném střevíčku, kterou upravil Standa Veselý a hudbou a texty doplnil Miroslav Klindera.

Nedělní dopoledne 24. června tak patřilo publiku, které naplnilo polovinu kinosálu ve stříbrském kině. „Bylo to náhlý nápad. Trochu jsem na tom zapracoval a šlo to docela od ruky. Občas také píšu básně,“ prozradil autor Stanislav Veselý. Dětem se pohádka moc líbila.

„Byla pěkná, nejhezčí postavou byla Popelka a princ. Vypadali oba jako opravdoví a měli krásné kostýmy. Taky uměli hezky zpívat,“ řekl devítiletý Daniel Kasl z Erpužic, který přiznal, že má pohádky rád.

Stříbrští herci se tak připravují na pozvánky. „Už nás pozvali do Sytna na pouť, kde jsme měli takovou malou generálku, a teď už jen počkáme, zda bude o tento kus zájem. Hrajeme rádi a počet vystoupení závisí jen na tom, zda se dostaneme na další scény. Například Podivuhodnou noc na Karlštejně jsme hráli nesčetněkrát, a to i za hranicemi Plzeňského kraje, dokonce jsme hráli i přímo v Karlštejně,“ uvedl jeden z herců Laco Kajaba.

Zdroj: Novinky.cz , Martina Sihelská

http://www.novinky.cz/vase-zpravy/plzensky-kraj/tachov/2979-11426-divosi-vyjeli-na-scenu-s-prepracovanou-popelkou.html