Divoši měli už 20. bál

Stříbro – Dvacátý Pyžamový bál se konal v sobotu ve stříbrském kulturním domě. Pro dobrou náladu zahrála skupina Amati band a vystoupily také Tachovské mažoretky.

Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/kultura_region/divosi-meli-uz-20-bal-20150420.html

Jejich tanec vyvolal v hercích touhu umět to samé, a proto se o půlnoci s mažoretkami vystřídali a předvedli to samé v divošském podání. Sklidili, jak jinak, velký aplaus a museli celé taneční vystoupení znovu zopakovat. „Tančili to naši herci, pouze dvě ženy byly mezi nimi. Naučili se to za osm hodin, tedy za čtyři dvouhodinové zkoušky. Výsledek lze pochválit, byli šikovní,“ chválila své žáka Kateřina Špetová, která tančila několik let s plzeňskými mažoretkami.

V programu byla i dámská volenka, či soutěž, na kterou se dalo vyhrát stovky cen.

Pobavit se na bál přijeli také Katka a Milan Kozákovi z Plané. „Tedy na pyžamáku jsme byli poprvé a nelitujeme. To půlnoční představení bylo bombové, pobavili jsme se. Určitě půjdeme příští rok zase, to je dobře, že nás sem agitátorka Martina vytáhla,“ smáli se Kozákovi.

Ze Kšic přijela i Lucie Němečková. „Chtěla jsem vidět svého přítele, jak tančí v sukénce jako mažoretka a zároveň ho podpořit. Byli úžasní. Musela jsem si kvůli tomu koupit nové růžové pyžamko,“ pochlubila se slečna.

Martina Sihelská

zdroj: http://tachovsky.denik.cz/kultura_region/divosi-meli-uz-20-bal-20150420.html