Na premiéru se přijela podívat i původní herečka

Stříbro – Jednu z mnoha dalších premiér za sebou má Divadelní společnost Divoch. Ve svém domovském Stříbře si tentokrát vzali do parády knižní a filmovou klasiku Slavnosti sněženek.
Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/kultura_region/na-premieru-se-prijela-podivat-i-puvodni-herecka-20160613.html

Premiéry se krom zcela zaplněného kina Slavia zúčastnili také hosté, kteří jsou s tímto dílem Bohumila Hrabala spjati. Malou pozornost a potlesk diváků tak sklidil Vít Špinka z divadelního spolku z Nymburka, který se postaral o scénář hry, dále Bronislav Kuba, autor knihy o Bohumilu Hrabalovi, ve které samozřejmě nechybí ani část o Slavnostech sněženek a na závěr Pavla Vacková, která si ve filmu zahrála dceru hostinského. „Pan Kuba se nás okamžitě ptal, jak se nám povedlo jí do Stříbra sehnat. Když psal svou knihu, paní Vackovou nevypátral,“ řekl s úsměvem člen Divadelní společnosti Divoch Laco Kajaba.

Ač se tito hosté stali zajímavým okořeněním, večer byl určen především výkonu stříbrských herců. A ti se rozhodně nenechali zahanbit. Ve spolupráci s neumírající klasikou předvedli poutavé a vtipné divadelní vystoupení, za které si od sálu vysloužili hlasitý potlesk. Diváky pobavily také různé fórky, jako například Pražský krysařík předstírající Bernardýna. „O zkouškách tato část vypadala všelijak, ale jak šlo vidět z reakcí diváků, měla úspěch, za což jsme rádi,“ dále řekl Kajaba.

Celkově spolek hodnotí premiéru jako povedenou. „Lidé se bavili, naši hosté byli také spokojeni. Samozřejmě jsme udělali pár chyb, ale to už prostě k premiérám patří. Nikdo si jich naštěstí nevšiml, takže můžeme premiéru Slavností sněženek brát jako úspěch,“ řekl na závěr člen Divadelní společnosti Divoch.

Autor: Jindřich Sýkora

zdroj: http://tachovsky.denik.cz/kultura_region/na-premieru-se-prijela-podivat-i-puvodni-herecka-20160613.html