Při Titaniku se lidé za břicho popadali

Stříbro – Hru Titanic podle F.R. Čecha si nacvičili stříbrští ochotníci souboru Divoch (…a v premiéře předvedli v sobotu 22.6.2013 v kině Slávia, pozn. Divoch).

Ačkoliv šlo o dramatické téma, komediální zpracování nenechalo diváky chvilku v klidu, stále se museli smát dalším a dalším okamžikům hry. Navíc jedinečné grimasy účinkujících samy o sobě vyvolávaly bouře smíchu.

Překvapili i diváci, zaplnili tři čtvrtiny sálu. Pětiměsíční práce se tak ochotníkům vyplatila. „Nacvičovali jsme už od února. K tomu jsme ještě hráli na různých místech Lucernu. Při zkouškách jsme se opravdu bavili, při té první jsme ani nemohli zkoušet, jak jsme se pořád smáli,“ uvedla režisérka Hana Hermanová.

Odcházející publikum se u divadelníků zastavovalo a gratulovalo jim k velkému úspěchu. „Bylo to prostě fantastické, v jednom kuse jsem se pořád smála. Divoši jsou dobří, chodím na ně pravidelně,“ uvedla Hana Knechtová z Únehlí.

Z Františkových Lázní přijel Viktor Kajaba, aby se prý podíval na otce hrajícího maďarského hraběte. „Táta hrál opravdu s nasazením, bylo to hodně vtipné. V podstatě jsem ani nikdy nevěděl, že je takový komik,“ smál se Kajaba mladší.

Martina Sihelská, Tachovský deník

v tištěné podobě dne 25.6.2013, str.3

web: http://tachovsky.denik.cz/kultura_region/pri-titaniku-se-lide-za-bricho-popadali-20130626.html