Přišli v pyžamech a podpořili plzeňskou Dětskou kliniku

Už 19. Pyžamový bál se v sobotu 16. listopadu konal ve stříbrském kulturním domě. Nechyběly ani balet a módní přehlídka – vše v podání amatérů.

Na parket lákala skupina Amati Band a program připravili divadelníci stříbrského souboru DIVOCH (zkr. divadelní ochotníci). Jako kulturní vložku si ženy z obce Únehle připravily baletní vystoupení Labutí jezero.

„Stačily nám k tomu čtyři nácviky. Nebyl žádný problém, vlastně jedinou potíží se stalo oblékání silonek pro naši černou labuť v podání Jiříka Mikše, nějak se do nich nemohl dostat, a tak je stále odmítal,“ smála se aktérka baletu Markéta Kaprhálová z Únehlí. „Už jsme to tančili i na Babském bále, třeba tím jednou vytřeme zrak samotnému panu Harapesovi,“ dodala tanečnice v bílém kostýmu.

Soutěž o nejhezčí pyžamka vyhráli manželé Fialovi. „Objednali jsme si pyžama až v Brně a mají i spací čepičky,“ prozradil výherce Miroslav Fiala, který svou tekutou a jedlou výhrou potěšil celý stůl přátel.

Nejvíce se se účastníci těšili na půlnoční překvapení. I letos ukázali ochotníci svůj smysl pro humor a recesi a předvedli jedinečnou módní přehlídku dámských oděvů. Samozřejmě, tyto oděvní skvosty předváděli i muži. Přehlídku přerušil krátký kolaps „přepracované“ modelky, kterou záchranná služba postavila zpět na nohy po vydatném panáku.

Výtěžek z akce půjde na dobrou věc. „Už řadu let podporujeme Dětskou kliniku v Plzni-Lochotíně. Jedna stříbrská žena každoročně připravuje sbírku rukodělných pomůcek pro děti ležící na této klinice, protože její dcera tam strávila řadu měsíců. Léky a přístroje dostane oddělení od státu, ale takovéto drobnosti, které zabaví dětskou mysl, jako třeba pastelky, hry a podobně, na to peníze nikde nezbývají. Proto se také snažíme pomoci a tuto sbírku zaštitujeme,“ řekla vedoucí souboru DIVOCH Hana Chválová.

Martina Sihelská, www.novinky cz

v elektronické podobě zde: http://www.novinky.cz/vase-zpravy/plzensky-kraj/tachov/2979-21167-prisli-v-pyzamech-a-podporili-plzenskou-detskou-kliniku.html