Ve Stříbře byla derniéra Únosu

Stříbro – Divadelní soubor Divoch a Divoch junior – Studio X zahráli už podesáté a zároveň naposledy Únos.
25.10.2010

Únos napsal Josef P. Strnad na motivy knížky Miroslava Švandrlíka Dívka na vdávání. Derniéra se však nesla v úplně jiném duchu, nežli byla premiéra. „Poslední vystoupení jsme si zpestřili trochou erotiky a humoru. Tím se Únos hodně pozměnil, ale myslím, že to měloúspěch,“ uvedl herec Petr Tycar. „Teď si trochu odpočineme, ale ještě jezdíme s Nocí na Karlštejně a pohádkou. A prakticky se už zamýšlíme nad novým repertoárem,“ dodal Tycar, který si zahrál Oldřicha.

S rolí se někteří herci tak sžili, že se s ní jen neradi budou loučit. „Jitka byla role, která mi padla, hrála se mi lehce, byla i zajímavá. Bude se mi po ní stýskat. Vždy, když něco končí, tak jsem z toho naměkko,“ přiznala Zuzana Trávníčková. „Dnešní derniéra byla trochu předělaná a když vidím ten aplaus, tak si myslím, že by se mohla ještě konat derniéra derniéry,“ dodala se smíchem herečka.

Diváci odcházeli domů s veselou. „To jsem se nasmála, bylo to veselé, nádherné, dokonalé kostýmy,“ řekla Patrície Mazuchová ze Stříbra. „Líbila se mi i ta komunikace s obecenstvem,“ dodala divačka.

Dominika Kantnerová

Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/kultura_region/ve-stribre-byla-derniera-unosu20101025.html