Pelíšky – Postýlky – DIVOCH perlil!

Divadelní ochotníci známí pod názvem DIVOCH sáhli pro těžký kalibr, nastudovali totiž přepracované Pelíšky. Ty připravil pod názvem Postýlky Michal Pavlík, kterého ochotníci pozvali na premiéru a představili jej divákům. A na návštěvníky čekalo ještě další velké překvapení, na pódium byla vyzvána okatá brunetka s krásným úsměvem a diváci měli hádat, cože má společného s Pelíšky? Chvilku to trvalo, ale náhle se z hlediště začaly ozývat výkřiky, „No, vždyť to je Uzlinka, ale dospělá!“  A to, samozřejmě byla správná odpověď. Herečka Sylvie Koblížková přítomné doslova okouzlila. „Je to už moc let, co jsem si v Pelíškách zahrála a pamatuji si dodnes, jak na mě všichni byli moc hodní. Jsem potěšena, že mě stříbrští ochotníci sem pozvali. V podstatě jsme o tom jednali asi tři roky, ale covid nás zbrzdil. Stříbro trochu znám, když mi bylo asi tak 15 nebo 16 let, tak jsem tu byla u jedné kamarádky někde na chatě. No, došlo i na vycházku do hospody, kde jsem i v tomto věku dostala pivko, tehdy to ještě šlo,“ smála se Sylvie Koblížková, a premiéru Postýlek si prý užila.
A podobně si ji užil prý i Petr Dauda ze Záchlumí. „Moc se mi představení líbilo, bylo to pěkně pojaté a opravdu jsem se zasmál. Určitě doporučuji, až zase někde budou vystupovat,“ ocenil divadelníky Dauda.
Velký aplaus měly i handicapované děti z Domova v Milířích, které si připravily zajímavou kulturní vložku s hudbou, zpěvem i výpravou.
Premiéru mají ochotníci za sebou, ale další vystoupení před sebou, jak říká vedoucí souboru DIVOCH Hanka Chválová. „Kdo to dnes nestihl, má šanci na stejném místě 8. října. Jinak velká část výtěžku jde na pomoc dětem z Milířů, které takto podporujeme. A závěrem chci poděkovat nejen celému souboru, ale také hlavně divákům, plné hlediště a velký potlesk, to je pro herce ten nejkrásnější pocit, děkujeme,“ řekla Hanka Chválová, která si střihla roli Šebkové.
.
MarSi
zdroj: http://sihelska.stribro.cz/2022/06/pelisky-postylky-divoch-perlil/