Štybar opět na scéně, tentokráte divadelní

Zdeněk si zahrál s ochotníky na stříbrských prknech. …

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu v kategorii Elite Zdeněk Štybar si zahrál na prknech, která znamenají svět. Stalo se tak na scéně ve Stříbře, odkud pochází. Štybar ztvárnil roli pocestného v představení „Podivuhodná noc na Karlštejně aneb jak královna Eliška na hrad tajně přišla“, kterou má v repertoáru stříbrský divadelní spolek Divoch.

Jak mistr prozradil, divadlo si zahrál poprvé v životě. „Nabídka od ochotníků mě překvapila a zkusil jsem to. Myslím, že jsem to zvládl, i když tréma trochu byla. Ale další roli bych už asi nevzal,“ usmíval se po vystoupení „Štyby“. Divadelní hra byla díky sportovci narychlo přepracována tak, aby místa postupně navazovala na různé připomínky, týkající se sportovce. „Ale hrálo se mi s ním moc dobře, on je takový milý,“ řekla Hana Čikošová.

Herci si neobvyklou scénu ještě zpestřili různými žertíky. „No, daly jsme klukům do číše ocet, aspoň jim ten škleb, co měli zahrát, šel od srdce,“ smály se herečky. Královna Eliška v podání Lucie Vaňkové však na vlastní žert sama doplatila, neboť se omylem z jedné číše na stole sama napila.

Herci si činu cyklokrosaře moc považují. „Je hodný, udělal nám radost a byla to pro nás velká pocta. A jak k nám byl milý, i si s námi potykal,“ červenaly se náctileté herečky. Závěrem všichni přímo na pódiu popřáli vedoucí souboru k narozeninám.

Fotogalerie Standy Cetla.

Fotogalerie na stránkách DIVOCHa.

Další fotogalerie.

Videozáznam role Zdeňka Štybara.

Autor: Martina Sihelská